FORGOT YOUR DETAILS?

Bekijk de Video

Uw maten opmeten

Om een haarwerk op maat zelf te ontwerpen maken we gebruik van een speciaal stappenplan. Ons stappenplan begeleidt u optimaal met het maken van de juiste keuzes die nodig zijn voor het samenstellen van uw haarwerk.

Stap 2: Bepaal de maat van uw haarwerk

Nu u een haarwerkmontuur heeft gekozen is het belangrijk om te weten welke maten u heeft. Voor een perfecte pasvorm is het noodzakelijk dat u de juiste maten van dat deel van uw hoofd waarop het haarwerk dient te komen opmeet!

Dit kunt u op 2 manieren doen:

1. Maak eenvoudig uw eigen mal.

Materialen die nodig zijn om een mal te maken:

 1. Zwarte markeerstift
 2. Doorzichtige tape
 3. Vershoudfolie
 4. Spiegel
 5. Schaar

mal-maken

Stap 1: Bindt de vershoudfolie op zijn plaats

Gebruik een stuk vershoudfolie dat lang genoeg is om het onder uw kin vast te knopen. De vershoudfolie moet het gehele gebied waar het haarwerk dient te komen bedekken. U dient de vershoudfolie goed strak aan te spannen alvorens u de uiteinden onder uw kin vastbindt.

Stap 2: Aanbrengen van de doorzichtige tape

Met de vershoudfolie op zijn plaats en goed strak vastgebonden onder de kin brengt u verschillende banen doorzichtige tape aan. Breng de banen doorzichtige tape zowel horizontaal als verticaal aan (zie foto). De doorzichtige tape mag zowel de welbekende Scotch tape zijn als de bredere verpakkingstape. Op deze manier creëert u een semi-harde mal van de vorm van uw hoofd.

Stap 3: Teken de omtrek van uw haargrens op uw mal en markeer de voorkant met de letter F

Gebruik de markeerstift om uw haargrens rondom aan te geven op de mal. U kunt de afstand van uw haarlijn bepalen door middel van 3 tot 4 vingers boven uw neus te plaatsen, u kunt zelf het beste bepalen wat u het mooiste vindt (TIP: Een te lage haarlijn oogt niet natuurlijk). U geeft de voorkant van uw mal aan met de letter F (front).

Stap 4: Markeer een eventuele scheiding en de richting waarheen het haar moet vallen (optioneel)

U kunt met de markeerstift de scheiding en haarrichting op de mal aangeven zoals u normaliter uw haar kamt, dit is niet nodig als u een vrije- of een naar achter stijl kiest, omdat u met deze 2 stijlen uw haar zelf in een bepaalde richting kunt kammen.

vorbeeld-mal

 

Het maken van een mal heeft altijd onze voorkeur, omdat deze altijd een perfecte pasvorm garandeert.

Klik hier voor een filmpje

 

2. Maakt u geen mal dan kunt u ook zelf de plek op meten

zelf-opmeten

 

  1. Plaats 3 tot 4 vingers boven uw wenkbrauwen en markeer met een pen de plek vanaf waar de haarlijn aan de voorkant mag beginnen (TIP niet te laag dat is niet mooi).
  2. Meet nu vanaf dat punt dus van voor naar achter de gehele kalende plek op.
  3. Meet nu de breedte van de kalende plek op dus van links naar rechts op uw hoofd.

zelf-opmeten-2
Nu uw maten bekend zijn is het belangrijk om de juiste fronthaarlijn te kiezen. Dit is de buiging van de haarlijn aan de voorkant van uw haarwerk.

U kunt kiezen uit een:

 • A – Front
 • C – Front
 • CC – Front

Kijk goed naar de onderstaande voorbeeld foto’s om uw gewenste fronthaarlijn te bepalen.

Onze fronthaarlijn mogelijkheden:

frontkeuze-haarlijn

Ga nu verder met stap 3: Kies uw haarkleur

TOP